Horvátország egyénileg

adriai apartmanok, kempingek, hotelek

Részletek

Egyiptom nyaralás

 

Részletek

Görögország nyaralás 2022

Előfoglalási akció!!!

Részletek

Gran Canaria

Kanári-szigetek nyaralás repülővel

Részletek

Thaiföld, a mosolyok földje

csoportos körutazás és nyaralás repülővel

Részletek

Egyesült Arab Emírségek - Dubai

csoportos utazás magyar idegenvezetővel

Részletek

Isztambul - a Kelet kapuja (Repülő) ****

Törökország, Isztambul, Isztambul Útazonosító: 377298
 • Szálláskategória: Hotel ****
 • Utazás módja: Repülő
 • Típus: Városlátogatás

Leírás

Leírás:

 

Utazás Isztambulba, a világ egyik legrégebbi, Törökország legfejlettebb városába, ahol ízelítőt kaphatunk egy különleges kultúrából. Egy csipetnyi kelet, ahol a modern nagyváros csillogásában minaretek nyúlnak az égbe, müezzin éneke száll a Boszporusz fölé, ahol szédítő forgataggal hatalmas bazársor csábít, különleges ízek, aromás teák, fűszerek illata bódít. Csodás épületei, pezsgő kavalkádja, színei és illatai rendkívüli élményt nyújtanak, állandó impulzust biztosítva érzékszerveinknek.

 

Program:

 

1. nap - Érkezés Isztambulba, majd transzfer a központi fekvésű szállodánkba. Ismerkedés a környékkel gyalogosan.

2. nap - Ezen a napon belevetjük magunkat az isztambuli mindennapok forgatagába.

Először ellátogatunk az egykori Konstantinápoly központjába, a Hippodrom térre, majd folytatjuk utunkat a Kék Mecsethez és a Justinianus császár által építtetett Hagia Sophia-hoz, mely kezdetben templomi funkciókat töltött be, jelenleg pedig mecsetként szolgál. Ebédidő egyénileg. Ezután egy rövid sétával elérkezünk az oszmán szultánok fenséges rezidenciájához, a Topkapi Palotához, mely négy gyönyörű udvarral büszkélkedhet, valamint számos kincs és műtárgy maradt fent itt a hajdani uralkodók után (a Hárem részt nem tartalmazza a kirándulás). A királyi negyed, ahol egykoron a szultánok, családjaik és nem ritkán az uralkodók háremei éltek, számos érdekességet tartogat az érdeklődők számára, ilyen a Szent ereklyék kamrája, az ereklyék között megtalálható Dávid király kardja, Keresztelő Szent János keze és koponyájának egy része, valamint Mohamed emlékei is.  Végezetül felkeressük a világ legnagyobb fedett bazárját.

Esti fakultatív programlehetőség magyar nyelvű idegenvezetéssel: hajókázás a Boszporuszon vacsorával és hastánc bemutatóval. Ár: 28 900 Ft/fő

3. nap - Szabad program, vagy fakultatív programlehetőség magyar nyelvű idegenvezetéssel:

Aranyszarv-öböl kirándulás, ebéddel: A várost kettészelő mély, természetes öböl egykor a Bizánci Birodalom egyik legfontosabb kikötője volt, amelynek bejáratát egy hatalmas lánccal védték a betolakodóktól. Napjainkban az öblöt több híd is átszeli, és mindkét parton látnivalók sokasága várja a turistákat. Elsőként a Pierre Loti hegyről csodálhatjuk meg az öbölre nyíló páratlan kilátást, majd a régi városfalat, a látványos Szulejmán mecsetet és sírhelyet tekintjük meg. Később az egykori Orient expressz végállomását, a Sirkeci pályaudvart is útba ejtjük. Ebéd egy helyi étteremben. Majd a legendás Boszporuszon hajózva  megismerhetjük a város egy másik arcát. Ár: 23 900 Ft/fő (az ár ebédet tartalmaz)

4. nap - Reggeli után szabadprogram, vagy fakultatív programlehetőség magyar nyelvű idegenvezetéssel, majd délután transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

Fakultatív programlehetőség magyar nyelvű idegenvezetéssel: Dolmabache Palota, Camlica hegy, Taksim térFelkeressük az ékes Dolmabache Palotát, megtekintjük annak legérdekesebb részét, a férfiaknak fenntartott körletet (Selamlik). A palota a 19.században épült és az Oszmán Birodalom adminisztratív központjaként működött. Ezután továbbutazunk Isztambul ázsiai oldalára a Boszporusz hídon át, fel a Camlica hegyre, amely a város legmagasabb pontjaként lenyűgöző panorámát nyújt. Visszatérünk az európai oldalra, ahol egyenesen a Taksim térre vezet az utunk, ahol szabadidő biztosított.Ár: 23 900 Ft/fő

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. A minimumlétszám az utazáson 20 fő, a fakultatív programokon 12 fő.

Amennyiben a csoport létszáma nem éri el a 20 fős minimumlétszámot, úgy az alábbi kiscsoportos felárat számítjuk fel, melynek befizetése a hátralékfizetésekor esedékes.

15-19 fős létszám esetén: 9 000 Ft/fő felár14 -10 fős létszám esetén egyedi ajánlatot teszünk, amely alapján eldöntheti, hogy élni kíván a felajánlott lehetőséggel, vagy eláll az utazástól.10 fő alatt nem indul az út.

A fenti felárat (15-19 fős) minimum létszám hiányában hátralék fizetéskor automatikusan felszámítjuk, kérjük szíves megértésüket. (Amennyiben a kiscsoportos felár befizetését követően mégis elérjük a minimumlétszámot, úgy a befizetett felárat visszatérítjük).

A részvételi díj az MKB Bank 2022.dec.1-i deviza eladási árfolyamának (1 EUR=416,74 HUF) alapul vételével került meghatározásra, amennyiben az utazásig az árfolyam több mint 5%-ot változik, úgy irodánk árkorrekciót vezethet be a meglévő foglalások esetén is.A repülőtéri illeték jegykiállításig változhat, irodánk szükség esetén árkorrekciót vezethet be a meglévő foglalásokra is.

Szállás: Hotel Buyuk Sahinler **** (Vista besorolás szerint 3*+)Központi fekvésű szálloda a Nagy Bazár-tól kb. 900m-re.A szobákban légkondicionáló (fűtés/hűtés), hajszárító, mini hűtő, vízforraló, ingyenes wifi, széf található. 

Tervezett repülő menetrendek:

2023 április 7-10. (AnadoluJet és Turkish Airlines járatok)Budapest 11:10 - 14:30 IsztambulIsztambul 18:35 - 19:35 Budapest

2023 április 28- május 1. (Turkish Airlines járatok)Budapest 09:00 - 12:10 IsztambulIsztambul 18:35 - 19:35 Budapest

2023 szeptember 15-18. (Turkish Airlines járatok)Budapest 09:00 - 12:10 IsztambulIsztambul 18:35 - 19:35 Budapest

Feladható poggyász: 20 kg/fő

 

Ellátás:

Reggelit tartalmaz, vacsora a hotelben fakultatív módon előre befizethető.


Az ár tartalmazza:

 • a repülőjegyet Budapestről induló közvetlen menetrend szerinti járattal Isztambulba,
 • a szállást 3 éjre 4*(Vista besorolás szerint 3*+), központi fekvésű szállodában kétágyas elhelyezéssel,
 • a reggelis ellátást,
 • egy egész napos városnézést,
 • a magyar idegenvezetést a teljes utazás alatt Budapestről,
 • a program szerinti belépőjegyeket.

Az ár nem tartalmazza:

 • a repülőtéri illetéket,
 • a fakultatív vacsorát,
 • a fakultatív kirándulásokat,
 • az esetleges kiscsoportos felárat (15-19 fő esetén 9000 Ft/fő),
 • a javasolt borravalót (10 Eur/fő),
 • az utazási és az útlemondási biztosítást.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2023-04-07 - 2023-04-10 3 éj Kétágyas Szoba, 2 felnőtt Reggeli 174.900 Ft Ft/fő, 2F, Reggeli
2023-04-28 - 2023-05-01 3 éj Kétágyas Szoba, 2 felnőtt Reggeli 139.900 Ft Ft/fő, 2F, Reggeli
2023-09-15 - 2023-09-18 3 éj Kétágyas Szoba, 2 felnőtt Reggeli 164.900 Ft Ft/fő, 2F, Reggeli
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok