Horvátország egyénileg

adriai apartmanok, kempingek, hotelek

Részletek

Egyiptom nyaralás

 

Részletek

Görögország nyaralás

Előfoglalási akció!!!

Részletek

Gran Canaria

Kanári-szigetek nyaralás repülővel

Részletek

Thaiföld, a mosolyok földje

csoportos körutazás és nyaralás repülővel

Részletek

Egyesült Arab Emírségek - Dubai

csoportos utazás magyar idegenvezetővel

Részletek

Észak-Itália gyöngyszemei

Olaszország, Körutazás Olaszországban, Körutazás Olaszországban Útazonosító: 378863
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás

Leírás

Leírás:

Észak-Itália városai és tartományai kulináris élvezetek és kulturális értékek sokaságát kínálják. Kirándulásunk során Olaszország festői tájain járva a vízen úszó várost, Velencét, a "tilalmak városaként" is ismert Padovát, a lélegzetelállító Garda-tó partján Sirmione-t és a hősszerelmesek városát, Veronát fogjuk felkeresni.

 

Program:

1. nap: TRIESZT, SAN DONA DI PIAVE/JESOLO

A foglalás során megjelölt felszállási helyszínről és időpontban indulunk el az utazási iroda autóbuszaival, a reggeli órákban. Rövid megállókat tartva folyamatosan utazunk Olaszország felé. 

Útközben megállunk a Trieszt mellett levő Miramare-kastélynál. A kastély a tragikus sorsú Ferenc Miksa nevével és később Sisi legendájával is szorosan egybefonódott. A kastélyból gyönyörű kilátás tárul elénk a trieszti öbölre és az Adriára. A kastélynál tartunk egy kis szabadidőt, ami alatt sétálhatunk a kastély parkjában vagy egyénileg megtekinthetjük belülről is az épületet, mely ma már múzeumként működik.Továbbutazás San dona' di Piave környékére, a szállás elfoglalása az esti órákban. Vacsora a szálláson.

2. nap: VELENCE, MURANO, BURANO

Reggeli után hajóra szállunk. Első kiszállásunk Burano szigetén lesz, ahol a csipkéjéről és színes házairól híres szigeten lesz időnk gyönyörködni a kézzel vert buranói csipkékben, esetleg megreggelizni egy hangulatos öbölben. Majd áthajózunk Murano szigetére, ahol egy üvegműhelyben a szemünk láttára készíti el az üvegmester a becses portékáját. Nagyon nagy élmény látni, hogy a nagy múltú muránói üveg egy izzón folyó anyagból miként formálódik percek alatt csodálatos lóvá vagy virággá. Az üvegműhelyben sok érdekességet hallhatunk az üvegkészítés fortélyairól, Murano jellegzetességéről. 

Utunkat a tengeren hajózva folytatjuk. Szigettúránk végeztével kora délután kikötünk Velencében, a Szent Márk tér közelében. Innentől mindenki szabadon használhatja fel az idejét, vagy részt vehet városnéző sétánkon (főbb nevezetességek: Sóhajok hídja, Szent Márk tér, Dózse Palota, Ponte di Rialto) vagy további fakultatív programjainkon.

Igény szerint lehetőség van Velence különleges világában gondolázni (fakultatív). Este visszahajózunk a buszhoz, ami elvisz a szállásunkra, ahol megvacsorázunk. 

Figyelem: A pünkösdkor induló utunk esetén lehetőségünk lesz megnézni a pünkösdi hajósfelvonulást a Canal Grande-n. A Vogalonga idején több ezer kisebb-nagyobb hajó, csónak vonul fel Velencében.

 

3. nap: VERONA, SIRMIONE - hajókázás a Garda tavon (fakultatív program)

Reggelit követően szabadprogram vagy irány Verona, a kétségtelenül egyik legszebb olasz város, melyet számos történelmi emlék ellenére Shakespeare híres tragédiája a Rómeó és Júlia tette ismertté. Mi is meglátogatjuk a Casa di Giulietta, a Capuleték házát, melynek udvarán Júlia erkélye és szobra látható.

A csodás ősi város történelmi központja 2000-ben felkerült az UNESCO világörökségeket tartalmazó listájára. Régi várak, kastélyok, paloták mentén járunk és megnézzük az Adige folyó feletti híres hidat.A legismertebb és leglátogatottabb történelmi épület a hatalmas amfiteátrum az 1. évszázadból, az egyik legjobb állapotban fennmaradt római Aréna.

Közös sétánk után kezdetét veszi a rövid szabad nézelődés, kávézás, helyi ételek kóstolása.

Innen Sirmionéba, a Garda-tó déli csücskében található hangulatos városkába látogatunk. A hely természeti szépségét és gyógyvizeit már az ókorban felfedezték. A Scaligeri vár őrzi a Garda-tó gyöngyszemének óvárosát, ahol gyalogos sétánkat folytatva felfedezhetjük a zegzugos kis utcákat. Élvezzük a napsütést és a tó békés látványát, akár egy kávézó teraszára ülve vagy épp bort kortyolgatva. Szabad program, vásárlási lehetőség és motorcsónakos kirándulás a Garda tavon.

A késő délutáni órákban indulunk vissza szálláshelyünkre. Vacsora a szálláson.

 

4. nap: PADOVA - hazaút

Reggeli után Veneto tartomány híres egyetemi városába, Padovába megyünk. Gyalogos városnézésünk a Prato della Valle hatalmas terével kezdődik, mely Európa egyik legnagyobb tere, és egyben egy szoborpark is, ahol a város történelméhez kapcsolódó hírességek szobrai találhatók. A Szent Antal Bazilika megtekintése után rövid szabadidő, majd hazafelé vesszük az utunkat. 

Visszaérkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.

 

Velencébe együtt hajózunk be, valamint este együtt hajózunk vissza, így biztosítva, hogy nem téved el senki. Idegenvezetés az autóbuszon és a hajón, majd kötetlen szabadidő a lagúnák városában késő estig.

 

 

 

Szállás:

júliusban és augusztusban a szállás Noventa di Piave környékén található, a többi időpontban Jesolo környékén.
 
 

Elhelyezés:

középkategóriás szállodában, kétágyas elhelyezéssel. Egyágyas és háromágyas szoba igényelhető!

Ellátás:

Félpanziós ellátás (reggeli, vacsora)

 

Fakultatív programok:

Gondolázás Velencében (30.00 EUR)

Mielőtt a hidakat megépítették, a gondola nélkülözhetetlen közlekedési és szállítási eszköz volt Velencében. Velence legjellegzetesebb legegyedibb közlekedési eszközét ma már csak kizárólag a turisták használják.Semmilyen más módon nem lehet ennyire ráérezni Velence lényegére, hangulatára. Velencében 12 gondolaállomás (imbarcadero) található. A legnagyobb a Szent Márk téren, de Akadémia híd lábánál, Rialtó hídnál, az vasútállomásnál, és a Piazzale Románál is beülhetünk egy gondolába. A gondolások általában ugyan azon a helyen állomásoznak egész életükben.Minimális létszám 5 fő!  Időtartam: kb 30-35 percNem privát túra. A hajóban 5 utas ül egy időben, és a gondolákat 5 főnként tudjuk indítani.

Privát túra igényelhető (1-5 fő részére): 125 EUR / gondola. Gyermekeknek nincs külön tarifa, felnőtt áron utazhatnak .6 éves kor alatt is minden gyermeknek ülnie kell a hajóban külön ülésen.A program ára: 

Miramare-kastély (13.00 EUR)

A Trieszti-öbölben, csodálatos környezetben épült 19. századi romantikus kastély pazar teraszán gyönyörködhetünk az Adriai-tengerben. A kastélyban található múzeum megtekintése mellett érdemes körbesétálni az olasz stílusú kertben, ahol az egész világból összegyűjtött növényfélékkel találkozhatunk. A terjedelmes 22 hektáros tengerparti parkot maga Miksa főherceg tervezte.Csodáljuk meg együtt a Trieszt külvárosi részén találhatón pazar látványt nyújtó, sziklás tengerparton elterülő Miramare kastélyt és kastélyparkot!   A program mintegy 2 órás időtartamot ölel fel. Fakultatív jelleggel  lehetőségünk van a megtekinteni a Miramare-kastélyban az alábbi látványosságokat: Miksa lakószobái, amelyek hajókabinokra hasonlítanak. A kialakítás arra utal, hogy a herceg 1854-től az osztrák haditengerészet főparancsnoka volt. Megtekinthetők még Sarolta lakószobái; a vendégszobák; a téli és a nyári ebédlő. Az információs szoba bemutatja a kastély történelmét és a park építését. Sétánk során  Amedeónak, Aosta hercegének lakosztályát is megnézhetjük, az 1930-as évekbeli bútorzattal berendezve.A kastély nagyon szépen karban tartott, minden szoba az eredeti, 19. század közepéből származó díszekkel, tárgyakkal, bútorokkal van berendezve. Zenekedvelőknek különösképp figyelmébe ajánljuk a zeneszobát, ahol valamikor Sarolta zongorázott. Végül, de nem utolsó sorban megtekinthetjük a tróntermet, amelyet a 2000-es évek elején állították helyre korhű, eredeti pompájában.

A Miramare-kastély hatalmas és lenyűgözően szép kilátást kínáló kertjében is több látványosság megtekintésére nyílik lehetőség. Ilyen például két tavacska - egyik a hattyúknak, másik a lótuszvirágoknak -, a kastély melléképületei (,,Castelletto"), a bronz Miksa-szobor és a kis kápolna, amelyben a ,,Novara" zászlóshajó maradványaiból készült keresztet tartják. Miksa ezen a hajón indult útnak, hogy Mexikó császára legyen.

A parkban számos botanikai faj és fontos szoborgyűjtemény található. A szobrok a park számos ösvénye mellett elszórtan lelhetőek fel. Figyelemre méltó még a helyreállított istálló, melynek első emeletén eredeti dekorációja tekinthető meg, a földszintjén pedig időszakos kiállításokat tartanak, hasonlóan a régi üvegházhoz és a kis kastélyhoz.

A programon való részvételre csak 3 napos, szállásos utazásaink alkalmával van lehetőség!Belépő ára: 

Verona - Sirmione - hajókázás a Garda tavon (fakultatív program) (40.00 EUR)

Reggelit követően irány Verona, a kétségtelenül egyik legszebb olasz város, melyet számos történelmi emlék ellenére Shakespeare híres tragédiája a Rómeó és Júlia tette ismertté. 

Mi is meglátogatjuk a Casa di Giulietta, a Capuleték házát, melynek udvarán Júlia erkélye és szobra látható.

A csodás ősi város történelmi központja 2000-ben felkerült az UNESCO világörökségeket tartalmazó listájára. Régi várak, kastélyok, paloták mentén járunk és megnézzük az Adige folyó feletti híres hídat.

A legismertebb és leglátogatottabb történelmi épület a hatalmas amfiteátrum az 1. évszázadból, az egyik legjobb állapotban fennmaradt római Aréna.

Itt fejezzük be közös sétánkat és kezdetét veszi a rövid szabad nézelődés, kávézás, helyi ételek kóstolása.

Innen Sirmionéba, a Garda tó déli csücskében található hangulatos városkába látogatunk. A hely természeti szépségét és gyógyvizeit már az ókorban felfedezték. A Scaligeri vár őrzi a Garda-tó gyöngyszemének óvárosát, ahol gyalogos sétánkat folytatva felfedezhetjük a zegzugos kis utcákat illetve motorcsónakkal kirándulunk egyet a Garda-tavon. Szabad program vásárlási lehetőség. 

Indulási időpontok

2024-05-17

  • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok elől. Találkozó: 05:40
  • Budapest, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 06:20
  • Székesfehérvár, Székesfehérvár M7 Shell benzinkút Találkozó: 06:50
  • Siófok, Siófok, OMV SPAR Expressz , Vak Bottán utca 1. Találkozó: 07:20
  • Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő, Marché bisztró
  • Nagykanizsa, Régi 7-es főút (MOL-kút Garay u. 15.) Találkozó: 08:50

2024-06-20

  • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok elől. Találkozó: 05:40
  • Budapest, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 06:20
  • Székesfehérvár, Székesfehérvár M7 Shell benzinkút Találkozó: 06:50
  • Siófok, Siófok, OMV SPAR Expressz , Vak Bottán utca 1. Találkozó: 07:20
  • Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő, Marché bisztró
  • Nagykanizsa, Régi 7-es főút (MOL-kút Garay u. 15.) Találkozó: 08:50

2024-07-25

  • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok elől. Találkozó: 05:40
  • Budapest, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 06:20
  • Székesfehérvár, Székesfehérvár M7 Shell benzinkút Találkozó: 06:50
  • Siófok, Siófok, OMV SPAR Expressz , Vak Bottán utca 1. Találkozási idő: 07:20
  • Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő, Marché bisztró
  • Nagykanizsa, Régi 7-es főút (MOL-kút Garay u. 15.) Találkozó: 08:50

2024-08-18

  • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok elől. Találkozó: 05:40
  • Budapest, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 06:20
  • Székesfehérvár, Székesfehérvár M7 Shell benzinkút Találkozó: 06:50
  • Siófok, Siófok, OMV SPAR Expressz , Vak Bottán utca 1. Találkozási idő: 07:20
  • Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő, Marché bisztró
  • Nagykanizsa, Régi 7-es főút (MOL-kút Garay u. 15.) Találkozó: 08:50

2024-09-19

  • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok elől. Találkozó: 05:40
  • Budapest, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 06:20
  • Székesfehérvár, Székesfehérvár M7 Shell benzinkút Találkozó: 06:50
  • Siófok, Siófok, OMV SPAR Expressz , Vak Bottán utca 1. Találkozó: 07:20
  • Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő, Marché bisztró
  • Nagykanizsa, Régi 7-es főút (MOL-kút Garay u. 15.) Találkozó: 08:50

2024-10-20

  • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok elől. Találkozó: 05:40
  • Budapest, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 06:20
  • Székesfehérvár, Székesfehérvár M7 Shell benzinkút Találkozó: 06:50
  • Siófok, Siófok, OMV SPAR Expressz , Vak Bottán utca 1. Találkozási idő: 07:20
  • Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő, Marché bisztró
  • Nagykanizsa, Régi 7-es főút (MOL-kút Garay u. 15.) Találkozó: 08:50

Ár tartalmazza:

  • - Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • - Csoportkísérő idegenvezető
  • - 3 éj szállás középkategóriás szálláshelyen 
  • - reggeli, fakultatív vacsora
  • - VOX készülék
  • - utas- és útlemondási biztosítás

Ár nem tartalmazza:

  • - Egyágyas felár:21.000 Ft/fő* egy utas esetén
  • - Fakultatív vacsora 24.000 Ft/fő
  • - Ülőhelyválasztási felár: 3.000 Ft/fő
  • - Hajójegy szigettúrával retúr: 60 EUR/fő*
  • - Verona-Sirmione-Garda-tó kirándulás motorcsónakázással: 40 EUR/fő
  • - Idegenforgalmi adó: 12 EUR/fő*
  • - Miramare kastély: 13 EUR/fő
  • - Velence behajtási illeték + parkolás (kötelező):
  •    10 EUR/fő*
  • - Gondolázás:30 EUR/fő 

A belépők és fakultatív programok a buszon fizetendők. A *-gal megjelölt tételek kötelezően fizetendők.  

FONTOS: Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-05-17 - 2024-05-20 3 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 113.140 Ft Ft/fő, 2 felnőtt részére, Budapest
2024-06-20 - 2024-06-23 3 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 123.140 Ft Ft/fő, 2 felnőtt részére, Budapest
2024-07-25 - 2024-07-28 3 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 123.140 Ft Ft/fő, 2 felnőtt részére, Budapest
2024-08-18 - 2024-08-21 3 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 123.140 Ft Ft/fő, 2 felnőtt részére, Budapest
2024-09-19 - 2024-09-22 3 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 123.140 Ft Ft/fő, 2 felnőtt részére, Budapest
2024-10-20 - 2024-10-23 3 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 123.140 Ft Ft/fő, 2 felnőtt részére, Budapest
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok