Horvátország egyénileg

adriai apartmanok, kempingek, hotelek

Részletek

Egyiptom nyaralás

 

Részletek

Görögország nyaralás

Előfoglalási akció!!!

Részletek

Gran Canaria

Kanári-szigetek nyaralás repülővel

Részletek

Thaiföld, a mosolyok földje

csoportos körutazás és nyaralás repülővel

Részletek

Egyesült Arab Emírségek - Dubai

csoportos utazás magyar idegenvezetővel

Részletek

PÁRATLAN PORTÓ

Portugália, Porto és környéke, Porto Útazonosító: 645757
  • Szálláskategória: Egyéb
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram

 

Leírás

Leírás:

Városlátogatás magyar idegenvezetővel, Portó környéki élménnyel
 

Portó - az ,,észak fővárosa" és egyben az északi vidék legnagyobb városa a Douro folyó torkolatában fekszik, mely az északi hegyvidéken kanyarogva itt torkollik az Atlanti óceánba. Portó szépsége sokakszerint vetekszik Lisszabonéval, és igaz, ami igaz, a folyóparton, a Ribeira színes csempés házain megcsillanó lemenő nap fénye, a kanyargó folyó és hídjai, valamint a túlparton sorakozó borospincék látványával különleges élmény. A környék napsütötte völgyeiben teremnek a világhírű portói bort, valamint a másik helyi specialitást, az üdítő ,,vinho verdét", vagyis zöld bort adó szőlőfajták. A vidék csodálatos tájait ódon várkastélyok, udvarházak, apró román stílusú templomok gazdagítják. Új városlátogató programunk egyedülálló részletességgel mutatja meg a szépséges Portó ismert és kevésbé ismert nevezetességeit, s az észak-portugál vidék jellegzetes élményeibe is bepillantást enged egy helyi birtokon tett látogatás során.

1. nap o Bécs - Portó

Elutazás Bécsből közvetlen repülőjárattal Portóba. (A bécsi repülőtérre Budapestről fakultatív transzfer kérhető). Érkezést követően transzfer a szállodába, bejelentkezés. Négy éjszakai szállás reggelivel Portóban.

2. nap o Portó - Vila Nova de Gaia

Reggelit követően egész napos városnézés Portóban. A szálloda metróállomáshoz közeli elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy a környezettudatosság jegyében a város látnivalóit metró igénybevételével és gyalogosan fedezhessék fel. Látogatás a város egyik legfigyelemreméltóbb épületében, a Tőzsdepalotában, majd a XVIII. századi Szent Ferenc templom megtekintése. Szabadidő ebédre a folyóparti Ribiera-negyedben, mely színesre festett csempék borította házairól nevezetes. Ez Portó egyik legrégebbi városrésze, melyet 1996-ban az UNESCO Világörökség részévé nyilvánítottak. Délután egyórás hajókirándulás egy hagyományos hordószállító hajó mintájára épített hajón a Douro folyón, amely során a kanyargó folyó szépségei és hat hídja csodálható meg. Ezek közül a leghíresebb a Gustave Eiffel tervezte Ponte de Dom Luís I., mely Porto egyik jelképe. A kétszintes híd a Ribeira-negyedet köti össze Vila Nova de Gaiával. A hajóról Vila Nova de Gaiában leszállva séta a borospincékig, melyek egyikében a híres portói bor kóstolására is lehetőség nyílik. A program után visszautazás metróval a szállodába.

3. nap o Portó

Reggeli, majd félnapos gyalogos városnézés Portóban metró igénybevételével. A séta során a XII. századi ikertornyű katedrális külső megtekintése, mely az évszázadok során a romántól a barokkig több stílusjegyet visel. A Sao Bento állomás mintegy 20 000 kézzel festett csempével - azulejóval - borított falai kék-fehér mozaik képekkel mesélnek a történelemről és a portugál közlekedés múltjáról. Majd - a Lonely Planet szerint - világ harmadik legszebb könyvesboltja, a neogótikus homlokzatú Lello & Irm?o megtekintése kívülről. Állítólag J. K. Rowling itt, a kacskaringós falépcsők árnyékában inspirálódott Harry Potter könyvei megírásához. Szabadidő ebédre, majd délután szabad program. Visszautazás egyénileg metróval a szállodába.

4. nap o Birtoklátogatás Sabrosán

Reggelit követően egy különleges program vár a résztvevőkre: egésznapos kirándulás Amarente városkán keresztül Sabrosába. Látogatás a Sao Romao családi birtokra, mely a "Trás os Montes", a Hegyeken Túl vidéken található. A család első háza - mely még ma is áll - a XVI. században épült. A birtok része a 2001-ben, az UNESCO által Világörökségnek minősített Alto Douro Vinhateiro (Felső Douro Bortermel?) régiónak. A kedves vendéglátók helyben készült bor-, olívaolaj- és mézkóstolóval várják a hozzájuk betérőket. Ebéd egy helyi kisvendéglőben. Délután (nyitvatartás függvényében) séta Magellán szülőházához, ahol egy interaktív kiállítás segítségével végig járható a nagy felfedező, Magellán útja. A program végeztével visszautazás Portóba autóbusszal.

5. nap o Portó - Bécs

Reggeli a szállodában, majd kora reggel transzfer a repülőtérre. Elutazás Portóból Bécsbe közvetlen repülőjárattal, érkezés az esti órákban. (A bécsi repülőtérről Budapestre fakultatív transzfer kérhető).

Minimum létszám: 20 fő

Szállás:

4 éjszakai szállás helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban

Ellátás:

+ 1 ebéd italfogyasztás nélkül


Az ár tartalmazza:


  • utazás repülőgéppel Bécs - Portó - Bécs útvonalon közvetlen repülőjárattal turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, transzferek légkondicionált autóbusszal

  • 4 éjszakai szállás helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban

  • reggelis ellátás, egy ebéd italfogyasztás nélkül

  • transzferek és a megadott programok Portóban

  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartamára

Az ár nem tartalmazza:


  • félpanzió felára (4 vacsora italfogyasztás nélkül): 55 000 Ft/fő. A felár csak abban az esetben érvényes, ha min. 15 fő előzetesen igénybe veszi.

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

  • útlemondási biztosítás

  • igény szerint transzfer a bécsi repülőtérre (Budapest - Bécs - Budapest transzfer irányára: 39 000 Ft/fő.)
     
     

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2025-04-06 - 2025-04-10 4 éj Kétágyas standard szoba Reggeli 489.000 Ft Ft/fő, Kétágyas standard szoba, Reggeli, 2 felnőtt
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok