Horvátország egyénileg

adriai apartmanok, kempingek, hotelek

Részletek

Egyiptom nyaralás

 

Részletek

Görögország nyaralás

Előfoglalási akció!!!

Részletek

Gran Canaria

Kanári-szigetek nyaralás repülővel

Részletek

Thaiföld, a mosolyok földje

csoportos körutazás és nyaralás repülővel

Részletek

Egyesült Arab Emírségek - Dubai

csoportos utazás magyar idegenvezetővel

Részletek

A fényűző Nizza és Monaco

Franciaország, Provence-Alpes-Cote d`Azur, Nizza Útazonosító: 625737
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Leírás

Leírás:

?  Kirándulás a Cote d'Azur vidékén: Cannes, Antibes
?  A leghíresebb francia parfümgyár felkeresése
?  Ferrarik és jachtok közt Monte Carloban
?  Fürdés Nizza pazar tengerpartján

Monacóra nehéz jelzőket találni. A fényűzés és az elegancia abszolút csúcsa. Mindehhez Nizza mediterrán lazasága roppant különleges párosítást alkot.
G. Horváth Anikó - 23 éve francia utak idegenvezetője

Program:

1. NAP: BUDAPEST - NIZZA

Menetrendnek megfelelően, várhatóan a kora délutáni órákban idegenvezetőnkkel repülés Nizzába. Leszállás után autóbus­szal transzfer a szállodába. Hotelünk légkondicionált, ****-os, a városközpontban, a főpályaudvar közelében lesz (4 éj). Elfoglaljuk szobáinkat, vagy elhelyezzük csomagunkat a csomag­szobában, és bemegyünk Nizza központjába, ahol gyalogos városnézés. Az üdülőváros legfőbb látnivalóit mutatja be az idegenvezető. Először az óváros szívében álló Cours Saleya-ra, a szabadtéri virág-, zöldség- és gyümölcspiacra megyünk, ahol akkor is érdemes pár percet eltölteni, ha csak nézelődünk, mivel ez egy látványos, tradicionális francia piac. Tovább sétálva a Massena teret, majd az I. Albert parkot érintjük. Mindkettőt egy-egy szobor teszi látványossá. Az óváros fölé magasodik egy kilátó, ahonnan szép rálátás nyílik a városra és a tenger­parti öbölre. Ide is felsétálunk. Innen jól látható a Promenade des Anglais, a Földközi-tenger mentén húzódó, közel 7 km hosszú tengerparti sétány. Ezt követően, a kikötőben meg­csodáljuk a fényűző jachtokat. Délután szabadprogram, majd visszamegyünk a szállodánkba. Vacsorázásra helyszínt akár a belváros hangulatos éttermei közül, akár az idegenvezető által a szálloda közelében lévő éttermekből szabadon tud mindenki magának választani, de arra is van lehetőség, hogy az idegenve­zető szervezésben a közelben, közösen vacsorázzanak. (Fizetés az étteremben, fogyasztás szerint).

2. NAP: NIZZA - ANTIBES - CANNES - GRASSE - SAINT PAUL DE VENCE - NIZZA

Aki szeretne, fürdőzhet a tengerparton, de egy buszos prog­ramot is szerveztünk, mely során bemutatjuk a környék lát­ványosságait. A szállodától a tengerparti fürdésre alkalmas terület kb. negyedórai sétára található. Ide a város centrumán keresztül tudnak lejutni utasaink. A nizzai tengerpart fehér kavicsos. Az ingyenes szabadstrandok és a fizetős, nyugágyas, privát, strandszakaszok váltogatják egymást. A fakultatív program során a reggeli indulást követően először Antibes-ban állunk meg. A városban egyszerre tapasztalhatjuk meg a középkor és Provence hangulatát. Leghíresebb épülete az egykori Püspöki Palota, mely 1946-tól kezdve Picasso stú­diója volt. Csodálatos látványt nyújt a XII. században épült katedrális, amely négyszögletes harangtornyával tör az ég felé. Tovább sétálva a helyi termelői piacon teszünk látoga­tást, ahol megkóstolhatjuk a vidék specialitásait. Ezt köve­tően tovább utazunk Cannes-ba, a filmfesztiválok városába. A Fesztivál Palotában 1949 óta versengenek a világ minden tájáról érkező filmesek a fődíjért, az Arany Pálmáért. Sétálunk a városban, majd a szabadidő alatt lesz lehetőségünk egy han­gulatos tengerparti étteremben ebédelni. Programunk végén buszra szállunk és a híres francia illatszergyártás központ­jába, Grasse-ba látogatunk, ahol egy parfümgyárban bemu­tatják a parfümkészítés technikáját, majd az üzemlátogatás végén vásárolhatunk a híres francia parfümökből, gyári áron. Folytatva kirándulásunkat a művészek városába, Saint Paul de Vence-be megyünk. Ebben a városban élt Chagall is 19 évet. Séta a hangulatos kisvárosban, majd visszaindulunk Nizzába. Antibes - Cannes - Saint Paul kirándulás parfüm­gyár látogatással: 24.000 Ft. Érkezés a délutáni órákban. Szállás, vacsorázási lehetőség, mint az előző napon.

3. NAP: PIHENÉS / ?ZE KIRÁNDULÁS

Ezen a napon szabadprogram vagy fél napos kirándulás ?ze szik­lavárosába. A szállodánktól kb. fél óra sétára lévő buszmegálló­tól utazunk el a hegyszirtre épült ?ze város kapuihoz. Leszállást követően megkezdjük sétánkat. A település páratlan elhelyez­kedése miatt szinte teljesen autómentes, lépcsők és emelkedők tarkítják a terméskővel kirakott szűk utcácskákat. Már maga az itteni barangolás is igazi élmény. A hegytetőn lévő trópusi kert kilátóteraszáról elénk táruló panoráma a Cote d'Azur partvidé­kére egyszerűen lenyűgöző. A túra fáradalmait egy közeli bárban pihenhetjük ki, ahol akár a helyi pastist (csillagánizs likőr) is megkóstolhatunk. Szabadidő után sétálunk vissza a buszmegál­lóba, majd onnan a kora délutáni órákban érünk vissza Nizzába, így még lesz idő csobbanni egyet. Az ?ze kirándulás a fitteknek ajánljuk, az emelkedők miatt. (Buszköltség és a belépők a hely­színen fizetendőek). Visszaérkezés után, a nap hátralévő részé­ben pihenés, fürdés a nizzai tengerparton. Ha a kultúra iránt érdeklődnek, akkor Nizza valamelyik múzeuma közül választhat­nak. Este a belvárosban sétálva, elvegyülve a turisták és a helyiek forgatagában, magukba szívhatják a város egyedülálló hangula­tát. Szállás, vacsora lehetőség, mint előző napokon.

4. NAP: NIZZA - MONACO - NIZZA

Reggeli után fakultatív kirándulás Monacóba, a fény és pompa csodálatos városába. Vonattal jutunk el Nizzából a miniállamba, ahol felkeressük a Nagyhercegi palotát, melyet belülről is meg­tekintünk. A palota előtt van az őrségváltás is. Innen mesés a rálátás Monacóra és Monte Carlóra. Átsétálunk a katedrális­hoz, ahol a hercegi család több tagjának, többek közt Grace Kellynek a sírhelye is található. A híres színésznőből lett her­cegnő is ültetett növényeket abba a kertbe, melyen áthaladva érjük el az Oceanográfiai múzeumot. A monacói szikláról lesé­tálunk és megtekintjük a világ talán legszebb jachtokkal díszí­tett kikötőjét. Nézelődünk a Forma-1 versenypálya szakaszán, miközben felmegyünk Monte Carlóba, a kaszinóhoz. Az előtérbe megfelelő öltözetben bárki ingyenesen bemehet, aki betöl­tötte a 18 évet, míg a belső játékasztalokhoz csak külön belépő ellenében lehet belépni. Estére érkezünk vissza szállodánkba. Monaco garantált fakultatív kirándulás (2 belépővel, vonatjeggyel): 50 EUR (jelentkezés a helyszínen).

5. NAP: NIZZA - BUDAPEST

Reggeli után a csomagokat elhelyezzük az autóbuszban, mely kivisz bennünket a Nizzai Reptérre. Menetrendszerint hazaindu­lás.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Antibes - Cannes - St. Paul kirándulás parfümgyár látogatással Turnusok:
2024-08-19 - 2024-08-23
2024-10-07 - 2024-10-11
24000
Fakultatív kirándulás Éze-be botanikus kerttel (25 EUR, fizetés a helyszínen) Turnusok:
2024-08-19 - 2024-08-23
2024-10-07 - 2024-10-11
0
Monaco kirándulás vonatjeggyel (50 EUR, helyszíni fizetés) Turnusok:
2024-08-19 - 2024-08-23
2024-10-07 - 2024-10-11
0
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-08-19 - 2024-08-23 4 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 399.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
2024-10-07 - 2024-10-11 4 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 359.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok