Horvátország egyénileg

adriai apartmanok, kempingek, hotelek

Részletek

Egyiptom nyaralás

 

Részletek

Görögország nyaralás

Előfoglalási akció!!!

Részletek

Gran Canaria

Kanári-szigetek nyaralás repülővel

Részletek

Thaiföld, a mosolyok földje

csoportos körutazás és nyaralás repülővel

Részletek

Egyesült Arab Emírségek - Dubai

csoportos utazás magyar idegenvezetővel

Részletek

Az óceán mentén

Portugália, Körutazás Portugáliában, Körutazás Portugáliában Útazonosító: 625727
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Leírás

Leírás:


?  Zarándokhelyek: S. de Compostela, Fatima, Lourdes
?  Portugália csodái Portótól Lisszabonig
?  Útközben francia és svájci városnézések
?  A titokzatos Baszkföld és Kasztília városai

Felemelő élmény Észak-Spanyolország öblökkel tarkított tengerpartja mentén buszozni, miközben a hegyekben gyönyörködünk. Ez a Föld egyik legszebb vidéke.
Gulyás Miklós - 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Program:

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - AUSZTRIA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva hegyeshalmi határátlépést követően érkezünk Ausztriába. Szállás Tirolban.

2. NAP: AUSZTRIA - VADUZ - GENF - FRANCIAORSZÁG

Folytatjuk utunkat Ausztrián keresztül. Liechtenstein fővárosába, Vaduzba érve séta a városközpontban. Láthatjuk a Nagyhercegi Palotát a hegyoldalon, mely olyan, mint egy Grimm-mese illuszt­ráció, továbbá az egyre modernizálódó belvárost. Folytatjuk utun­kat Svájcba. Útközben csodás rálátásunk lesz a Zürichi-, majd a Genfi-tóra is, ez utóbbinak környéke a Világörökség része. Délután Genfben, Svájc egyik leggazdagabb városában városnézés. A Léman-tó mentén megcsodáljuk a luxusszállodákat, a Kálvin által híressé vált katedrálist, Rousseau szülőházát és a hangulatos belvárost. Tovább utazás, szállás Franciaországban.

3. NAP: BORDEAUX

Reggelit követően a buszos utasok Franciaországban halad­nak tovább nyugati irányba. Délután rövid városnézés a vörösborok városában, Bordeaux-ban, mely az UNESCO Világörökségei között is szerepel. Fő látványossá­gai a Városháza, és az érseki palota. Lefényképezzük a futurisz­tikus La Cite du Vin épületét, mely a bordeaux-i borok múzeuma. A repülős utasok repülőgép érkezésének függvényében kap­csolódnak be a programba. A borfővárost elhagyva - forgalom függvényében -, kb. 3 óra múlva érkezünk szállásunkra, vacsora.

4. NAP: SAN SEBASTIAN - SANTANDER - BILBAO - OVIEDO

Délelőtt az egyik legszebb fekvésű spanyol városban, San Sebastianban tartunk városnézést. A település Európa Kulturális Fővárosa rangot viselte. Igazi baszk települést ismerhetünk meg, ahová nyáron a spanyol kormány is kiköltözik. Fő látvá­nyossága a híres kagyló alakú tengeröböl. Az óvárosi részen egymást érik a templomok és a többszáz éves épületek. Jó idő esetén rövid füdőzés is lehetséges. Folytatjuk utunkat Bilbaoba, azzal a céllal, hogy lefényképezzük a Guggenheim Múzeum épületét. Ezután egy a másik szép tengerparti városba, Santanderbe buszozunk, melynek fő látnivalói: a katedrális, a kikötő, a kaszinó és a trópusi hangulatot idéző pálmafás ten­gerpart. Egyike a legszebb spanyol városoknak. Este megérke­zünk Oviedóba, ahol belvárosi sétánk közben megismerjük a II. Alfonz teret, a Monumentális Szent Megváltó katedrálissal. A nap során Asturias jellegzetes italát, a sidrát is megkóstolhat­juk. Este foglaljuk el szállásunkat.

5. NAP: SANTIAGO DE COMPOSTELA - BRAGA - PORTO

Utunk egyik legjelentősebb látványosságához érkezünk, Santiago de Compostelába, ahol városnézést tartunk. Szent Jakab sírhelye köré épült a város, ahova már a XII. században zarándoklatok indultak. Mai napig a híres El Camino zarándo­kút célállomása. A város őrzi középkori hangulatát. Sétálunk a központban, ódon utcák, Városháza, Érseki palota, Katolikus Királyok Kórháza és a világhírű katedrális, melynek barokk-kori külsője egy románkori templomot rejt. Az út során megállapít­hatjuk, hogy Észak-Spanyolország legalább annyi műremek­kel rendelkezik, mint Andalúzia. Galíciát elhagyva érkezünk Portugáliába. Braga hangulatos óvárosa, az ország legrégebbi katedrálisa, Bom Jesus do Monte és annak környéke több évszázad emlékeit hor­dozza. Este vacsora, szállás Portonál (2 éj).

6. NAP: PORTO

Városnézés a borairól, különleges hídjáról és szép épületeiről ismert Porto városában. Portugália második legnagyobb városa méltán rivalizál Lisszabonnal. A sok kinccsel rendelkező belvá­ros mellett lesz időnk, hogy a híres portóit is megkóstoljuk, sőt vásárolni is lehet majd belőle. Szállás, mint előző nap.

7. NAP: COIMBRA - NAZARE - BATALHA - FATIMA

Utazás Coimbrába, az egyetemi városba, városnézés. Az óváros­ban díszes azulejokat is láthatunk. Az egyetem, mely 4 éve az UNESCO Világörökségi Listába is bekerült, a város feletti dombra épült. Innen szép rálátás lesz a környékre. Déli órákban utazunk Nazaré városába, amelynek tengerpartján sétálva az Atlanti-óceán habos hullámaiban gyönyörködhetünk. Délután Portugália talán legszebb épülete következik, a Batalha Katedrális. A temp­lom minden részlete lenyűgöző, de a legcsodálatosabb a kerengő és a Befejezetlen Kápolna. Ezután a híres zarándokhelyet, Fatimát keressük fel, ahol Szűz Mária először három pásztorgyereknek, majd 70.000 ember előtt is megjelent. Szállás Fatimában.

8. NAP: LISSZABON

Egész napos városnézés Lisszabonban. Programunkat a főváros nyugati részén kezdjük, ahonnan annak idején a felfedezőha­jók százai indultak útnak. A környék műemlékei is ezekre utal­nak: Belém-torony, Felfedezők Emlékműve és a lenyűgöző Szent Jeromos templom, ahová a híres felfedezőt, Vasco de Gama-t is temették. A Tejo folyó mentén haladva érkezünk a központba. Útközben szemügyre vehetjük az Április 25-e hidat és a hatalmas Krisztus-szobrot. A belváros főtere a Praca do Comercio. Sétálunk az Alfama szűk sikátoraiban, ahol a híres katedrális, a Sé több évszázad művészeti emlékeit tükrözi. Itt keresztelték meg Padovai Szent Antalt, aki az épület közelében született. Ezt követően a Szent György várból mesés rálátás lesz a városra és a folyóra. A csoport ellátogat a EXPO '98 alkalmából kialakított hatalmas Óceanáriumhoz is, majd rövid szabadprogram következik. Szállás.

9. NAP: LISSZABON - SALAMANCA - VALLADOLID

Spanyolországban folytatjuk utunkat. Tipikus kasztíliai vidéken haladva érjük el Salamancát, ami az ország egyik legrégibb kul­turális központja, méltán kapta meg a spanyol Róma elnevezést. Útközben: hegyek, érdekes települések (pl. Ciudad Rodrigo), gaz­dag és kopár vidékek, legelő birkanyájakkal váltogatják egymást. A város a platereszk építészet fellegvára. Egyeteme a világon a negyedik legrégebbi. A városban két katedrális is épült egy­más mellé, mindkettő csodálatos. A belvárosban található a híres Kagylós ház és a Plaza Mayor, melyet Spanyolország legszebb főterének mondanak. Szállás, vacsora Valladolidnál.

10. NAP: VALLADOLID - BURGOS - LOURDES

Délelőtt Burgost keressük fel, mely a Szent Jakab zarándokút egyik fontos központja volt már a középkorban is. A különleges fekvésű belváros mellett a lenyűgöző gótikus katedrálist is meg­tekintjük, mely Portóhoz, Batalhához, a Jeromos-templomhoz, és Salamancához hasonlóan a Világörökség Listán szerepel. Sokan csak ennek a katedrálisnak a megtekintéséért utaznak több ezer km-t. A Pireneusokon áthaladva este a híres szent városban, Lourdes-ban sétálunk. E kegyhely fantasztikus fek­vése, a zarándokok sokasága, a gyertyás körmenet mindenkire komoly hatást gyakorol. Aki úgy gondolja, részt is vehet Európa leglátogatottabb processzióján. Szállás Lourdes-ban.

11. NAP: LOURDES - OLASZORSZÁG

A nap során a francia és az olasz Riviéra mentén haladunk Közép-Olaszországig, miközben változatos és szép tájakban gyönyörködhetünk, megérke­zés után elfoglaljuk szállásunkat.

12. NAP: OLASZORSZÁG - SZLOVÉNIA - BUDAPEST

Kora reggeli indulással folyamatos utazás hazafelé. Szlovéniát elhagyva az M7-es autópályán haladva 21 óra körül érkezünk Budapestre. Ezt követően a Pécs, Debrecen, Szeged vonalon csatlakozó utasainkat felszállási helyükre szállítjuk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Siófok, Tesco melletti Shell benzinkút
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Nagykanizsa, Tesco parkoló

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-06-28 - 2024-07-09 11 éj 2 ágyas szoba Félpanzió 719.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok