Horvátország egyénileg

adriai apartmanok, kempingek, hotelek

Részletek

Egyiptom nyaralás

 

Részletek

Görögország nyaralás

Előfoglalási akció!!!

Részletek

Gran Canaria

Kanári-szigetek nyaralás repülővel

Részletek

Thaiföld, a mosolyok földje

csoportos körutazás és nyaralás repülővel

Részletek

Egyesült Arab Emírségek - Dubai

csoportos utazás magyar idegenvezetővel

Részletek

Kis-Ázsia és a Földközi-tenger napfény útján ****

Törökország, Égei Riviéra, Bodrum Útazonosító: 630778
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás, Hajóút

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás

Programleírás

1. nap: Budapest - Isztambul - Bodrum

Találkozás a Liszt Ferenc reptéren,  elrepülés menetrend szerinti járattal, isztambuli átszállással. Megérkezés Bodrum nemzetközi repterére. Kései bejelentkezés és vacsora szállodánkban.

Éj Bodrumban

2. nap:  Halikarnassos és a bodrumi Szent Péter Erőd históriája

Közös reggeli, majd utazás Halikarnassos romjaihoz, az ókori világ egyik csodájához. Ezután séta Bodrum középkori magjához, az 1402-től épült Szent Péter Erődhöz, a Máltai lovagrend legnagyobb kis-ázsiai építményéhez. Látogatás a méltán híres ,,Víz alatti leletek Múzeumában", majd séta és rövid szabadidő a belvárosban. Késő délutántól szabadprogram a közös vacsoráig.

Éj Bodrumban 

3. nap:  Marmaris márványkikötője

Reggeli indulással utazás a 100 km hosszúságú Gökova Körfezi-öböl vidékén Marmaris, az ókori Physkos városába. Marmaris az emberi emlékezet kezdete óta a márvány kereskedelem egyik központja volt, maga Nagy Sándor is ostromolta. Nagy Szulejmán idején ez volt az Oszmán flotta központi bázisa, a Rodosz elleni háború (1522) alatt. Középkori eredetű városmagja rendkívül bájos, erődjének falai 5.000 év históriájának szemtanúi. A városba érkezés után látogatás az oszmán erődben, majd közös séta a kikötőben, a parkoló hajócsodák között. Koraesti bejelentkezés a szállodánkba.  

Éj Marmarisban

4. nap: Hajókirándulás az ókorba

Reggeli után utazás Dalyan kikötővárosába. Felszállás távolsági gondoláinkra, behajózással az Iztuzu (Dalyan) partvidékre, a gigászi méretű tengeri teknősök legfontosabb földközi-tengeri keltőhelyére. A 4,5 km hosszú aranyhomok-nyelv egyik oldalán a nyílt tenger, míg a másikon tórendszer brakkvizei hullámoznak. Továbbhajózás az ókori Kaunos romvárosába. Rövid pihenő a hellenisztikus-római színház nézőterén, majd felfedező-séta az egyedi szépségű, helyenként még feltáratlan romvárosban. Visszahajózás közben a sziklaoldalakba vájt királysírok megtekintése a vízről. Kb. 2 órás pihenő a turisztika városrészben vagy fakultatív iszapfürdő a néhai perzsa- és római előkelők által is látogatott ,,ókori dagonyában." Koraesti utazás Fethiyébe.

Éj Fethiyében 

5. nap: A varázslatos Ölüdeniz-öböl

Reggeli utazás Kayaköy szellemvárosába, majd séta a csend és a végtelen panorámák élvezetével. Továbbutazás az Ölüdeniz-öbölhöz, a kis-ázsiai Türkiz Partvidék talán legszebb strandjához. Fethiyébe visszaérve látogatás az Amynthas sziklasírnál, illetve az óváros egyedi szarkofágjainál.

Éj Fethiyében

6. nap: Xanthosz UNESCO világörökségi kincsei; Patara dűnéinél

Reggeli után buszozás a Saklikent Nemzeti Parkba. A Torosz-hegységbe vágódott, 18 km hosszú, 300 m mély hasadék Ázsia egyik legmélyebb kanyonja.  Közös séta a Saklikent aljában, amíg a hóolvadás- és vízállás viszonyok engedik. Továbbutazás az UNESCO világörökségi Xanthosz romvárosába, az ókori Lükiai Szövetség néhai központjába. A különleges szépségű Nereid templom, a Hárpia sír megtekintése, majd látogatás a görög és római városrészben. Fakultatív sétalehetőség a halotti városba. Kiutazás Patara homokdűnéihez, sétával a Földközi-tenger máig szinte érintetlen, ember-előtti időket ,,idéző" partján. Koraesti visszaérkezés a szálláshelyre.

Éj Fethiyében

7. nap:  Myrától - az Olympos hómezőiig

(Figyelem! Télies öltözet hozatala javasolt!)

Reggeli indulás Myra romvárosába. Közös séta az óriási színház szobor- és oszlopgyűjteményében, majd utazás Demre belvárosába. A Szent Miklós templom az 500-as években épült, egyik utolsó ,,restaurálója" II. Sándor cár volt 1863-ban. A templom megtekintése után továbbutazás az Olympos-Beydaglari Nemzeti Park vadregényes tájain a Lükiai Olümposz lábaihoz. Feljutás a 2.366 m magas csúcs hómezőire a kabinos Olümposz Égi Felvonón. Séta az ókori istenek világában - jó látási viszonyok esetén lélegzetelállító anatóliai- és tengeri panorámákkal. Koraesti megérkezés Antalyába.

Éj Antalyában

8. nap: Köprülü Kanyon Nemzeti Park; Ókori óriások nyomán...

Reggeli után utazás a sorsdöntő ókori csatáiról is híres Köprü folyó mentén, a Köprülü Kanyon Nemzeti Parkba. (A folyó torkolatánál győzte le Miltiádész fia Kimón a Xerxész által küldött perzsa seregeket, illetve Hannibál is itt vállalt csatát Róma ellen, a Szeleukida Birodalom seregeinek fővezéreként.) Beskonak turisztikai városkájában átszállás kisbuszainkra. Rövid séták a Köprü hídnál, illetve az alsó kilátópontoknál, majd felutazás a Tazi Kanyonu Gözlem Yeri kilátó pontokhoz (Felső perem). A lélegzetelállító panorámák fotózása, igen óvatos sétával. Visszautazás buszunkhoz, fényképszünetekkel a legszebb hágóknál. Fotószünet Aspendos római-szeldzsuk hídjánál, majd látogatás egyedülálló méretű,- és egyedülállóan ép ókori színházánál. Antalyába visszaérve Duty Free bőrtermék bemutató, vásárlási lehetőséggel, majd séta az antaliai Kaleici-ben (Óváros), szabadprogrammal.

Éj Antalyában

9. nap: Termessos meseszép romjai; Antalya oszmán kikötőjében

Reggeli után ,,buszos felkapaszkodás" a festői szépségű ókori Termessos magashegységi romvárosához. A Güllük Daglari-hegység oldalában, 1200-1600 m magasságban épített kulturális központ az ókori Hellenisztikus világ egyik legcsodálatosabb helyszíne. A Kr.e. II. században az ,,égboltra épített" színháza, az ,,Istenek színpada" - a várost körbeölelő elvadult környezet pedig Kis-Ázsia egyik legmesésebb fekvésű nemzeti parkja. Pihenő, s a panorámák élvezete a valaha 5.000 fő befogadóképességű színházban, majd közös séta (és mászás...) a legszebben megmaradt középületekhez. A romváros központjában található néhai főutca és panoráma terasz afféle alaptáborként is szolgál. Innen látogatható meg fakultatív módon Alketasz, Nagy Sándor egyik alvezére sziklasírja.  (Séta oda-vissza, kb. 5 km, 1 óra.) Hazaúton délutáni látogatás a tengerparti Antalya-vízesésnél, majd ,,hivatalos gyalogos" Antalya városnézésünk megkezdése.  Igaz mesék a városalapító II. Attalosz Philadelhosz pergamoni király korából, aki legendás gazdagságának köszönhetően eldöntötte, hogy a Föld legszebb helyén megépíti annak legcsodálatosabb városát Attaleiát - vagyis a mai Antalyát. Séta Attalosz király szobrához, a XIII. századi Yivliminare szeldzsuk mecsethez, majd onnan Hadriánusz császár kapujához. Utunk folytatása az ókori római alapítású kikötőhöz. Közös sétánk befejezése a kikötői óriásmólónál, ahonnan pár lépcső a kilátópark, illetve a Néprajzi Múzeum.  Szabadidő és vásárlási lehetőség Kaleici-ben, a középkorias ottomán-bazár negyedbe, majd némi szabadidő a közös vacsoráig.

Éj Antalyában

10. nap: Alanya, a szeldzsukok kikötővárosa

Reggeli után utazás Alanya városába. Érkezés után látogatás a 6.000 m hosszú falrendszerrel védett bizánci-szeldzsuk felsővárban. Séta az Ehmedek negyedben, majd a Kizilkale toronynál és a Szeldzsuk hajóépítő mólóknál. Fotózás a Seyir Terasi kilátópontról, majd szabadidő az oszmán óvárosban. Délutáni látogatás a tengerparti Antalya-vízesésnél, majd szabadidő a vízesést körbeölelő parkban.

Éj Antalyában 

11. nap: Antalya - Isztambul - Budapest

Kései kijelentkezés után csomagjaink elhelyezése a csomagszobában, majd délelőtti szabadprogram a tengerparton. Délutáni repülés Budapestre, isztambuli átszállással. 

A programok napi sorrendje változhat.

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

Délnyugat-Anatólia partjain találkoznak a Toros-hegység néhol 3.000 méter fölé kapaszkodó csúcsai a Földközi-tenger időtlen hullámaival. Ez a mesésen gazdag ókori Lükia földje, az ókori perzsa és bizánci Türkiz Partvidék, vagy ahogyan ma ismerjük: a Török Riviéra.

Bodrum városából indulva Marmaris, Fethiye és a Teke-félsziget UNESCO világörökségi védelem alatt álló tájain, romvárosain át kalauzol kirándulásunk, egészen az Antalyai-öbölig. Felfedezésünk az ókori Anatólia hettita, görög, perzsa, római és bizánci ,,időitől" a szeldzsuk és oszmán városrészek bazárjaiba, tereire vezet. Programunk egzotikus kalandjaként vár ránk Macarköj, vagyis Magyarfalva meglátogatása.         

Az ár nem tartalmazza

Az ár tartalmazza

  • a repülőjegyet illetékkel
    (melynek értéke:
    kb. 150 000 Ft)
  • a szállást színvonalas szállodákban, kétágyas szobákban
  • a félpanziós ellátást
  • a megadott programokat
  • a múzeumi és a romvárosi belépőket
  • a hajókirándulásokat és a felvonót
  • a helyszíni közlekedést autóbusszal
  • a magyar nyelvű idegenvezetést
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-10-17 - 2024-10-27 10 éj Kétágyas (franciaágyas) szoba Félpanzió 725.000 Ft Ft/fő, 2F
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok